S&P підтвердило рейтинги Польщі

Субота, 17 серпня 2013, 13:57

Міжнародне рейтингове агентство S&P підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги Польщі в інвалюті на рівнях "А-/A-2", у місцевій валюті - на рівнях "А/-1", прогнози по рейтингах стабільні.

Про це йдеться в релізі агентства, пише "Прайм".

"Рейтинги Польщі відображають думку аналітиків про диверсифікованості та стійкості економіки країни, яка стала гнучкішою завдяки плаваючого курсу валюти, що дозволив адаптуватися до зовнішніх шоків. Кредитоспроможність країни свідчить про стабільність і високої капіталізації фінансового сектору", - наголошується в повідомленні.

У той же час зростання рейтингів стримується відносно високим рівнем державного боргу, низьким рівнем ВВП на душу населення і необхідністю масштабного фінансування ззовні.

Реклама:

Аналітики S&P прогнозують, що реальний ВВП Польщі в 2013 році зросте на 1% і також буде збільшуватися в 2014 році - на 2,2%, і на 3,1% в 2015-2016 роках.

Враховуючи прагнення уряду Польщі щодо вступу до єврозони, аналітики S&P вважають, що рейтинги в іноземній і місцевій валютах будуть об'єднані.

Аналітики розглядають можливість присвоєння рейтингів оцінки "А/А-1", якщо Польща зробить подальші кроки з проведення структурних реформ для підвищення продуктивності, яке потягне за собою зростання ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: