SEC оштрафувала Чиказьку фондову біржу на сотні тисяч

Субота, 17 серпня 2013, 11:27

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) оштрафувала Чиказьку фондову біржу на 300 тисяч доларів за порушення правил торгівлі цінними паперами.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на SEC, передає "Прайм".

Як повідомляється, звинувачення комісії пов'язані з використанням сервісу з обміну інформацією про здійснені угоди між брокерами.

За твердженням SEC, система, що використовується біржею з грудня 2006 року по грудень 2010 року, не гарантувала здійснення угод за найкращою доступною ціною. Дане правило є ключовим при проведенні торгів на ринку цінних паперів, оскільки воно гарантує конкуренцію цін при купівлі і продажу акцій.

Реклама:

"Чиказька біржа стала четвертою біржею, оштрафованою SEC менш ніж за рік. Найбільший регулятор ринку США став більш уважно стежити за технічними помилками і порушеннями правил", - йдеться в повідомленні.

Чиказька фондова біржа була заснована в 1882 році, є третьою найбільшою біржею за активністю торгів у США. У 1982 році біржа однією з перших запровадила систему автоматизованої торгівлі акціями, через яку сьогодні здійснюється 90% подібних угод по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: