Прасолов каже, що Україна не обмежуватиме імпорт з Росії

П'ятниця, 16 серпня 2013, 16:51

Україна не має наміру вводити відповідні заходи відносно Росії щодо обмеження ввезення товарів з РФ.

Про це сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов на брифінгу, передає "УНІАН".

"Ми не припускаємо обмежувати ввезення російських товарів, тому що ми хочемо розібратися, чому виникли проблеми з нашими товарами (при ввезенні в РФ)", - сказав Прасолов.

Нагадаємо, 29 липня глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив про введення заборони на постачання до Росії продукції української корпорації Roshen.

Реклама:

30 липня Росспоживнагляд заявив про виявлення в кондитерській продукції Roshen бензапирена, що володіє канцерогенними властивостями. 31 липня Росспоживнагляд повідомив Федеральну митну службу Росії (ФМС) про заборону на поставки на територію РФ продукції чотирьох фабрик Roshen.

6 серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів Roshen є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчової цінності продукції, зазначеної на етикетці.

Перевірку якості кондитерських виробів Roshen вже провели Білорусь, Молдова, Таджикистан і Казахстан, проте санітарні служби цих країн ніяких порушень не виявили. Також про усілінеіі митних вимог повідомляли й інші українські виробники. Зокрема, належать бізнесмену Рінату Ахметову компанія "Метінвест".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!