Путін і Янукович обговорили митне оформлення вантажу на кордоні

П'ятниця, 16 серпня 2013, 15:47

Президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові з президентом України Віктором Януковичем обговорив питання двостороннього співробітництва, у тому числі пов'язані з митним оформленням вантажів на російсько-українському кордоні.

Про це повідомили в прес-службі Кремля, передає "Інтерфакс-Україна".

"Відбулася телефонна розмова президента РФ Путіна з президентом України Януковичем. Президенти обговорили різні аспекти двостороннього співробітництва, включаючи питання, що стосуються митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні", - повідомили в прес-службі.

Як заявили "Інтерфаксу"  у департаменті прес-служби та інформації уряду РФ, рішення про зупинку імпорту з України приймалося митною службою, на рівні кабінету міністрів ніяких рішень не було.

Реклама:

"В уряді стурбовані ситуацією, що склалася (на російсько-українському кордоні), оскільки це позначається на торгово-економічних зв'язках. Але це рішення митних органів, а на рівні уряду ніяких рішень щодо регулювання імпорту з України не приймалося", - зазначили в департаменті.

Федерація роботодавців України (ФРУ) напередодні заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.

За підрахунками об'єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі 2013 прогнозувався на рівні 8,5 млрд доларів. ФРУ вважає, що втрати України від дій російської сторони можуть досягти у другому півріччі 2-2,5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: