Вкладникам "Ерде Банку" компенсують близько 442 мільйонів

П'ятниця, 16 серпня 2013, 15:15

Задоволення вимог кредиторів ПАТ "Ерде Банк" розпочала уповноважена особа Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію банку Олександр Курений.

Про це повідомили в ФГВФО, передає "Укрінформ".

Як зазначається, вкладникам "Ерде Банку" компенсують 441,7 млн гривень.

"Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Ерде Банк" Олександром Куреним розпочато задоволення вимог кредиторів даного банку... 441,7 млн гривень, що становить 99,0% суми, яка підлягає виплаті усім вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування", - зазначили у Фонді.

Реклама:

У ФГВФО також повідомили, що на 1 серпня 2013 року до Реєстру включено 1 480 заявлених вимог кредиторів на загальну суму 741,7 млн гривень, яка включає кредиторські вимоги Фонду на суму майже 447 млн гривень. На сьогоднішній день задовольняються кредиторські вимоги третьої черги - Фонду.

Уповноваженою особою на постійній основі проводиться робота з позичальниками щодо погашення заборгованості клієнтів перед "Ерде Банком".

Активно здійснюється претензійно-позовна діяльність зі стягненню заборгованості з боржників "Ерде Банку", в тому числі за рахунок заставного майна. Окреме заставне майно вже прийнято на баланс та включено до ліквідаційної маси ПАТ "Ерде Банк".

Надалі кошти, одержані в результаті ліквідації та реалізації майна банку, спрямовуватимуться на задоволення вимог кредиторів у черговості, визначеній законом України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

ФГВФО розпочав процедуру виведення неплатоспроможного ПАТ "Ерде Банк" з ринку з 29 жовтня 2012 року після отримання від НБУ відповідного рішення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!