Україна і Росія створять комісію за стандартами якості

П'ятниця, 16 серпня 2013, 12:48

Україна і Росія домовилися створити комісію з гармонізації стандартів якості продукції.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк після переговорів з главою Росспоживнагляду Геннадієм Онищенко в Москві в п'ятницю, пише ZN.UA з посиланням на "Риа Новини"

"Сьогодні ми провели переговори і підписали протокол, який передбачає створення російсько-української комісії, робочої групи, яка системно два рази на рік - один раз в Російській Федерації, вдруге в Україні - проводитиме засідання. І сама робоча група буде протягом року працювати, щоб якось гармонізувати стандарти, вимоги з якості", - сказав Присяжнюк.

"В цілому ми переговорами задоволені. Було знайдено порозуміння, і я переконаний в тому, що найближчим часом всі ті дії, які ми намітили, будуть здійснені і буде прийнято рішення по кондитерській продукції", - сказав він.

Реклама:

У свою чергу Онищенко повідомив, що Росспоживнагляд обстежує заводи Roshen, після чого почнеться повернення кондитерських виробів з України на російський ринок.

Нагадаємо, 29 липня Росспоживнагляд заявив про введення заборони на постачання до Росії продукції чотирьох кондитерських фабрик компанії Roshen - київської, вінницької, маріупольської і кременчуцької.

Головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що український шоколад (молочний) не відповідає стандартам якості. Зокрема, за його словами, в ньому був виявлений бензопірен - речовина першого класу небезпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!