"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна увійде до трійки найбільших експортерів кукурудзи - Присяжнюк

П'ятниця, 16 серпня 2013, 10:34

Україна в поточному маркетинговому році планує опинитися на 2-му місці в світі за обсягами експорту зерна після США.

Про це розповів міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба міністерства.

Згідно з повідомленням, зокрема, країна планує зайняти на світовому ринку 3-е місце з торгівлі кукурудзою, 4-е - ячменем, 6-е - пшеницею.

"У поточному маркетинговому році прогноз світової торгівлі зерном складає 286 млн тонн. Значна частина буде належати і Україні, яка збереже лідерські позиції на міжнародному ринку зернових. Загалом, прогнозується, що ми увійдемо в провідну п'ятірку світових експортерів зерна", - зазначив Присяжнюк.

Реклама:

"Що стосується основних імпортерів зерна, то Східна Азія році планує закупити 60 мільйонів тонн, Близький Схід - 40 млн тонн, Північна Африка - 33 мільйони тонн. Ринки цих регіонів дуже привабливі для нас, і ми будемо розвивати співпрацю з ними", - зазначив він.

На сьогодні на зовнішні ринки з України вже поставлено 2,3 млн тонн зерна, з них 1,1 млн тонн - у серпні, що вдвічі більше, ніж у відповідному місяці минулого року.

Крім того, найближчим часом будуть відправлено на експорт зерно, яке зараз завантажено на судна і знаходиться в портах, загальним обсягом близько 1,7 млн ​​тонн.

Нагадаємо, що уряд здійснює всі необхідні заходи для активізації поставки зерна на зовнішні ринки, загальний прогнозований обсяг виробництва якого складає більше 57 млн ​​тонн, і експорту - понад 28 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: