До українських товарів є претензії - Онищенко

П'ятниця, 16 серпня 2013, 10:11

У Росії до України є претензії у сфері захисту прав споживачів, вважати це торговельною війною неправильно.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас іде професійна робота. Ми маємо конкретний довгий перелік претензій, що знаходиться в області законодавства у сфері захисту прав споживачів", - сказав Онищенко агентству перед переговорами з українською делегацією.

За його словами, "мова йде про відповідність продукції вимогам законодавства про захист прав споживачів, про відповідність якості".

Реклама:

"Саме так. Якщо це називають торговою війною, нехай це називають торговою війною", - сказав він.

У п'ятницю в Москві Онищенко планує обговорити з українською делегацією перспективи повернення на російський ринок кондитерської продукції корпорації Roshen (Україна). Росспоживнагляд ввів заборону на постачання продукції Roshen в РФ.

Українська сторона заявила, що Росія ввела заборону на ввезення практично всіх українських товарів, які відчувають складності при перетині російського митниці.

Як відомо, у середу Федерація роботодавців України заявила, що проблеми в українських експортерів на російській митниці почалися наприкінці липня, а з 14 серпня Росія заблокувала український експорт.

Голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький заявив, що труднощі з проходженням українськими товарами російської митниці де в чому викликані просто бюрократією, оскільки Україна не є членом Митного союзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: