"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" знаходиться в патовій ситуації через борги

П'ятниця, 16 серпня 2013, 09:35

НАК "Нафтогаз" знаходиться в патовій ситуації через заборгованість підприємств ТКЕ за природний газ, що виросла до 17,4 млрд гривень.

Про це заявив заступник голови правління компанії Вадим Чупрун в коментарі, переданому прес-службою НАК, передає "УНІАН".

"НАК сьогодні в патовій ситуації. Ми зобов'язані, по-перше, заплатити за весь куплений газ сповна, відповідно до умов договору, який був підписаний в 2009 році на 10 років. По-друге, ми зобов'язані заплатити податки, тому що левову частку державного бюджету складають податки НАК "Нафтогаз України", і підготуватися до майбутнього опалювального сезону", - сказав Чупрун.

Також він підкреслив, що якщо до 1 жовтня підприємства ТКЕ не погасять всієї заборгованості, то "Нафтогаз" не зможе впоратися з поставленими перед ним завданнями.

Реклама:

Нагадаємо, "Нафтогаз" 15 серпня звернувся  до місцевих органів влади і підприємствам теплокомуненерго з проханням про швидке погашення заборгованості за спожитий газ, накопиченої у попередні періоди, яка складає більш ніж 17,4 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!