"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна наторгувала з Африкою майже 6,5 мільярда

Четвер, 15 серпня 2013, 17:55

За останні дев'ять років товарообіг між Україною та державами Африки зріс майже втричі, досягнувши у 2012 році позначки у 6,4 млрд доларів.

Про це заявив спеціальний представник України з питань Близького Сходу і Африки Геннадій Латій на конференції у Києві, передає "Укрінформ".

"Протягом останніх років відносини України з державами Африки у торговельно-економічній сфері розвиваються по висхідній. Свідченням цього є стабільне зростання товарообігу. Якщо у 2004 році загальний обіг товарів між Україною та африканськими державами складав 2 млрд 35 млн доларів , то у 2012 році цей показник сягнув 6 млрд 412 млн доларів", - сказав він.

При цьому, на переконання дипломата, Україна та держави Африки мають "усі необхідні передумови для збільшення товарообігу в рази" протягом наступних кількох років. Він повідомив, що українські підприємства, зокрема, беруть участь у розбудові великих промислових та енергетичних об'єктів, а також національної транспортної інфраструктури країн Африки, зокрема у Нігерії та Екваторіальній Гвінеї. Ключовими торговельними партнерами України, наприклад у регіоні Субсахарської Африки, Латій назвав Нігерію, ПАР, Гану, Кот-Д'Івуар, Ефіопію, Сенегал.

Реклама:

Крім того, Україна не стоїть осторонь і геополітичних процесів на Африканському континенті. "Україна виступає активним контрибутором військового та поліцейського персоналу до операцій ООН з підтримання миру та безпеки, зокрема у таких країнах, як Ліберія, Кот-Д'Івуар, Демократична Республіка Конго", - заявив він.

За словами спецпредставника, значні сподівання у розвитку двосторонніх відносин України з країнами Африканського континенту покладаються на "українське лобі в Африці" - представників політичної та ділової еліти, які свого часу здобули вищу освіту в Україні. "Сьогодні випускники українських інститутів та університетів працюють на відповідальних посадах в урядових структурах і становлять значний прошарок у ділових колах країн Африки", - пояснив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!