"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Укравтодорі" визначилися із розміщенням облігацій

Четвер, 15 серпня 2013, 10:51

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує почати розміщення річних облігацій в обсязі 1,55 млрд. грн. під 8% річних.

Про це йдеться в повідомленні компанії в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, повідомляє УНІАН.

Згідно з повідомленням, з 16 серпня планується розпочати розміщення річних облігацій серії "H" в обсязі 1,55 млрд. грн під 8% річних із загального обсягу паперів на 5 млрд. грн.

З 27 серпня 2013 року "Укравтодор" почне розміщення трирічних облігацій серії "І" на 2,5 млрд. грн. під 9,5% річних, а з 20 вересня - п'ятирічні облігації серії "J" на 950 млн. грн. під 14,25% річних.

Реклама:

Раніше Кабінет міністрів України схвалив випуск паперів і визначив порядок надання державних гарантій, що виділяються в рамках загального обсягу гарантій, встановленого Законом України "Про Державний бюджет на 2013 рік", у розмірі 50 млрд. грн.

Кошти, залучені в ході розміщення облігацій, мають бути спрямовані для фінансування об'єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування, у тому числі для реалізації проекту будівництва мостового переходу через Дніпро в Запоріжжі, а також для закупівлі техніки та обладнання.

Кілька тижнів тому "Укравтодор" здійснив ще один випуск облігації серії "С" на суму 2 млрд. грн.

Згідно із Законом України "Про Державний бюджет на 2013 рік", джерелами бюджетного фінансування дорожньої галузі в Україні є акцизний податок з нафтопродуктів і транспортних засобів, ввізне мито на нафтопродукти, транспортні засоби та шини до них, а також плата за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів та інших машин і механізмів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні.

Загальний обсяг надходження коштів із зазначених джерел до спеціального фонду держбюджету для дорожнього господарства у 2013 році запланований у сумі 15,9 млрд. грн., у той час як необхідно більше 36 млрд. грн.

Крім того, в поточному році передбачено бюджетне фінансування погашення бюджетної заборгованості "Укравтодору" у розмірі 8,4 млрд. грн. Разом з тим, загальна заборгованість агентства станом на початок року становила близько 28 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: