Fitch підтвердило кредитний рейтинг Росії

Середа, 14 серпня 2013, 19:43

Рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг зобов'язань Росії в рублях і валюті на рівні "BBB" зі стабільним прогнозом, зазначивши хороший стан держфінансів, незважаючи на уповільнення економіки і традиційні структурні перекоси.

Поточний рахунок профіциту і залишиться таким, за оцінкою Fitch, принаймні до 2015 року, а бюджет збалансований, хоча на доходи казни і тисне уповільнення економічного зростання, пише Reuters.

"Економіка сповільнюється. Fitch очікує зростання не більше ніж на 2% за підсумками року. Уповільнення вказує на структурні перекоси економіки і відсутність реформ", - йдеться в повідомленні Fitch.

Проте, агентство не бачить у гальмуванні російської економіки приводів для перегляду фундаментальної оцінки Росії як позичальника і вірить в те, що активність почне відновлюватися у ІІ півріччі 2013 року, а в 2014-2015 році зростання досягне 3%.

Реклама:

"Держуправління залишається відносно слабкою стороною. Стан судової системи і бізнес-клімату і раніше відлякує інвесторів", - пише Fitch.

"Відтік капіталу, швидше за все, збережеться, відображаючи стан інвестиційного клімату. Скорочення профіциту поточного рахунку потенційно збільшить тиск на рубль у разі потрясінь на зовнішніх ринках".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: