Киргизія не знайшла небезпечних речовин у продукції Roshen

Середа, 14 серпня 2013, 19:16

Експертиза українського шоколаду, проведена в Киргизії, показала, що ніяких небезпечних речовин у продукції Roshen немає.

Про це заявив директор департаменту профілактики захворювань і держсанепідемнадзору Міністерства охорони здоров'я Киргизії Толі Ісаков, передає ZN.UA.

Він зазначив, що за результатами перевірки продукції української кондитерської компанії Roshen встановлено, що продукція відповідає санітарним нормам, в ній не знайдено небезпечних отруйних речовин.

"Ми робили лабораторні перевірки на бензопірен, його не виявлено у продукції. У тому числі перевірка проводилася на вміст солей важких металів: миш'яку, свинцю, цинку, їх зміст теж у нормі", - розповів він.

Реклама:

Як повідомлялося, у Росспоживнагляді заявили, що більше 90% досліджених зразків кондитерських виробів, вироблених на фабриках корпорації Roshen, не відповідали нормативним вимогам.

Як відомо, Росія заборонила ввіз усіх цукерок компанії Roshen. Голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що українські цукерки не відповідають стандартам якості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: