У Азарова кажуть, що займаються торговими проблемами з РФ

Середа, 14 серпня 2013, 16:11

Уряд України вживає заходів для ліквідації проблем, які "створюються" у взаємній торгівлі з РФ, й зацікавлений у тому, щоб усі перешкоди для нормалізації торгових відносин були ліквідовані.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук‘яненко, передає УНІАН.

"Уряд працює в напрямку ліквідації проблем, які створюються у взаємній торгівлі, і його не потрібно підштовхувати до врегулювання таких ситуацій. Уряд сам зацікавлений, щоб усі перешкоди були усунені в інтересах розвитку взаємної торгівлі", - заявив Лук‘яненко.

Він нагадав, що, відкриваючи засідання Кабміну 14 серпня 2013 року, прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що в жодному випадку не можна ослабляти співпраці з Митним союзом (Росії, Білорусі, Казахстану), оскільки вже зараз відчутні втрати у взаємному товарообороті України та країн МС.

Реклама:

Також Лук‘яненко нагадав, що стурбованість скороченням товарообороту між Україною та країнами МС висловлював і прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв у ході робочої зустрічі з Азаровим у Сочі 12 липня 2013 року.

Як відомо, Федерація роботодавців України, очолювана українським олігархом Дмитром Фірташем, звернулася до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням сприяти швидкому вирішенню торгових спорів із РФ, що призвели до блокування широкої номенклатури українських товарів російською митницею.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!