Азаров боїться втратити євразійський вектор політики України

Середа, 14 серпня 2013, 10:59

Не можна допустити ослаблення євразійського вектора зовнішньої політики України, втрату ринків для наших товарів і послуг у країнах Митного союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду.

"Певні негативні тенденції тут вже проявляються. Україна несе втрати через скорочення обсягів взаємної торгівлі товарами і послугами.Хочу підкреслити, що підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС не перешкоджає поглибленню відносин з Митним союзом у рамках розширення вже існуючої зони вільної торгівлі СНД", - сказав Азаров.

Реклама:

Він зазначив, що вже найближчим часом буде завершено аналіз наслідків підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС для розвитку коопераційних зв‘язків між підприємствами України та країн Митного союзу.

"Доручаю Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, разом з Міністерством закордонних справ України прискорити підготовку конкретних пропозицій щодо приєднання до окремих угод і технічних регламентів Митного союзу", - повідомив Азаров.

Прем'єр також запропонував розглянути питання про можливість і доцільність участі України в діяльності Євразійського банку розвитку.

"Треба використовувати всі можливості для розвитку економіки України", - підсумував Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!