"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Apple придбає інтернет-сервіс Matcha.tv

Середа, 14 серпня 2013, 09:53

Компанія Apple нещодавно зробила ще одне корпоративне придбання, прикупивши інтернет-сервіс Matcha.tv.

Куплена компанія створює мобільний додаток, так званий "другий екран", за допомогою якого в реальному часі на мобільному пристрої можна дивитися відео чи телеканали, передає CyberSecurity.

Сама компанія Apple дану угоду не анонсує, про неї з посиланням на джерела повідомляє видання Venture Beat.

На сьогодні основним додатком для Matcha.tv є однойменна розробка для iOS, яка пропонує значний список сервісів, доступних у ТБ-провайдерів у США, зокрема у компаній Comcast, Netflix, Hulu, Amazon Prime, а також доступ до відео-каталогів iTunes і Amazon.

Реклама:

Додатково програма дозволяє керувати переглянутими записами з універсальної черги, отримувати відеорекомендаціі, а також спілкуватися з іншими користувачами відеоконтенту.

Сам по собі сервіс Matcha.tv був закритий ще в травні 2013 року без будь-яких пояснень, а незадовго до цього генеральний директор компаній Гай Пікарц розповів, що сервіс не виправдав очікувань і компанія працює над новим напрямком.

Операцію з Apple Пікарц не коментує, однак Venture Beat повідомляє, що її вартість могла становити 1-1,5 млн доларів.

Незалежні експерти розходяться в оцінках того, чому Apple купила саме Matcha.tv, так як у останньої немає ні значущих патентів, ні успішної в плані популярності програми, ні обширних контрактів з постачальниками котента.

Єдине логічне пояснення полягає в тому, що програмна начинка сервісу якимось чином стикується з телевізійними планами Apple в майбутньому.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: