Росія хоче обмежити поставки вина з Молдови

Вівторок, 13 серпня 2013, 18:12

Росія збирається ввести обмеження на поставки вина з Молдови.

Про це заявив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Найближчим часом будуть вжиті заходи з обмеження поставок, якщо з боку молдавської влади не буде зацікавленості у створенні цивілізованих умов для надходження молдавської продукції на російський ринок", - сказав Онищенко.

За словами чиновника, 44 молдавських підприємства мають право постачати виноробну продукцію до Росії, але тільки 20 підприємств здійснюють постачання.

Реклама:

"За 2013 рік з Молдови вже надійшло 1,713 тис партій виноробної продукції загальним обсягом 11 млн 760 тис літрів", - зазначив глава Росспоживнагляду.

Нинішній "регрес буде не настільки катастрофічний, як у 2006 році (коли повністю закрили доступ молдавської виноробної продукції на російський ринок)".

"На сьогоднішній день ми почали консультації, прямі консультації з молдавським бізнесом, з тим щоб це повернення не виявилося реальністю", - пояснив Онищенко.

За даними Росспоживнагляду, Молдова не вживає заходів щодо створення національної системи контролю якості алкоголю, що заважає збільшенню поставок до Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: