"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін шукає радника з продажу "Укргазбанку" і банку "Київ"

Понеділок, 12 серпня 2013, 20:10

Мінфін 12 серпня 2013 року оголосив про проведення процедури закупівлі послуг радника з продажу пакетів акцій докапіталізованих за участю держави банків.

Про це повідомляє Мінфін, передає УНІАН.

За інформацією міністерства, на 1 липня 2013 року держава в особі Мінфіну володіє акціями в капіталі банків "Київ" і "Укргазбанк" на суму 3,57 млрд гривень і 10 млрд гривень відповідно.

Як повідомляє Мінфін, згідно із вимогами чинного законодавства радником із продажу може виступити інвестиційний банк, міжнародна юридична компанія або їх об'єднання, що відповідають таким критеріям: наявність 20-річного досвіду консультування урядів держав з цього напрямку, в тому числі не менше 5 років - у державах Центральної та Східної Європи та інших державах з перехідною економікою; наявність представництв в Україні і не менше ніж в шести державах ЄС; відсутність кредиторських вимог до банків; відсутність зобов'язань з консультування банків перед пов'язаними з ними особами, кредиторами та/або боржниками протягом останніх двох років; відсутність зобов'язань перед третіми особами по послугах покупки на їх користь та за їх рахунок пакетів акцій у банках України.

Реклама:

Також повідомляється, що закупівля послуг радника здійснюється в рамках реалізації Нацплану дій на 2013 рік щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".

Як відомо, у липні 2013 року голова правління націоналізованого "Укргазбанку" Сергій Мамедов заявив, що продаж банку до 2015 року малоймовірний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!