Китай почав антикорупційну кампанію проти французьких фармацевтів

Понеділок, 12 серпня 2013, 17:11

Китай продовжує антикорупційну кампанію проти західних фармацевтичних корпорацій.

Через кілька тижнів після початку розглядів щодо британської GlaxoSmithKline новим об'єктом пильної уваги з боку китайської влади стала французька Sanofi, яка підозрюється у підкупі близько 500 місцевих лікарів, пише "Інтерфакс-Україна".

Приводом для її перевірки послужила заява однієї з місцевих газет, The 21st Century Business Herald, про те, що в її редакції надійшли відомості про хабарі, які давали лікарям співробітники місцевого підрозділу Sanofi.

Компанію звинувачують у підкупі більше 500 лікарів з 79 лікарень у кількох містах, включаючи Пекін і Шанхай. За словами джерела видання, в 2007 році корпорація витратила близько 277 тис доларів на те, щоб лікарі якомога частіше виписували саме її препарати.

Реклама:

Сама компанія поки відмовляється від коментарів, додавши, що "зараз коментувати події, які могли відбутися в 2007 році, було б занадто необачно".

При цьому представники компанії відзначили, що раніше офіційні особи вже приходили в один з офісів Sanofi, проте причини тієї інспекції залишилися неназваними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: