"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Франція може видати Україні опального олігарха з Казахстану

Четвер, 1 серпня 2013, 16:44

Заарештований 31 липня 2013 року у Франції опальний олігарх з Казахстану Мухтар Аблязов може бути екстрадований в Україну.

Про це повідомив представник французької прокуратури, передає ВВС.

Він зазначив, що, так як Аблязов був заарештований за запитом української сторони, то і виданий він може бути, швидше за все, Україні.

Екстрадиції екс-глави ради директорів банку БТА і колишнього міністра енергетики казахського уряду домагаються відразу три країни: Казахстан, Росія і Україна.

Реклама:

У Казахстані олігарха визнали винним у зловживанні службовим становищем, розкраданні бюджетних грошей і нелегальній комерційній діяльності.

У Росії Аблязов заочно заарештований за звинуваченням у незаконному виведенні активів БТА-банку за кордон і в шахрайстві.

Правоохоронні органи України мають до Аблязова претензії через діяльність української філії банку.

Крім цього, суд у Лондоні в 2012 році заочно заарештував Аблязова, якому британська влада раніше надала політичний притулок, на 22 місяці за неповагу до суду.

Сам Аблязов запевняє, що влада Казахстану переслідує його через фінансову підтримку опозиційних партій.

Нагадаємо, у березні 2013 року суд Праги прийняв рішення про екстрадицію в Україну громадянки Росії Тетяни Параскевич в рамках розслідування справи про розкрадання з БТА-банку більше 5 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: