Уряд схвалив концепцію для держпідтримки експорту

Четвер, 1 серпня 2013, 16:26

Уряд схвалив підготовлений Мінекономрозвитку проект концепції створення системи держпідтримки експорту України.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

За даними відомства, на засіданні уряду міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов повідомив, що концепція має на меті створення в Україні дієвої інтегрованої системи держпідтримки експорту, яка сприятиме успішній інтеграції української економіки у світовий економічний простір.

"Реалізація концепції дасть змогу розв’язати важливі питання у сфері експортної діяльності через формування комплексу заходів держстимулювання експортерів, виконання яких створить сприятливі економічні, правові, організаційні умови для розширення експорту", - зазначив міністр.

Реклама:

У міністерстві повідомили, що концепцією передбачена оптимізація товарної структури експорту у напрямі нарощення частки продукції з високим рівнем доданої вартості, а також географічна диверсифікація традиційного експорту товарів українського походження, що ґрунтується на аналізі попиту на закордонних ринках та виявленні найбільш перспективних з них.

Прасолов заявив, що при формуванні плану заходів, значну увагу буде приділено, зокрема, фінансовій підтримці українських виробників, впровадженню сучасних механізмів такої підтримки з урахуванням кращого світового досвіду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!