Нацрада знову знайшла порушення в роботі "Волі"

Четвер, 1 серпня 2013, 10:58

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла офіційне попередження найбільшому в країні оператору кабельного телебачення - компанії "Воля".

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як повідомляється, таке рішення було прийнято за результатами перевірки роботи компанії в Дніпропетровську - в ході неї Нацрада виявила ряд порушень.

"Попередження - мінімальна санкція регулятора, у разі якщо порушення не будуть усунені протягом місяця, він має право оштрафувати компанію, а якщо вона не виправиться і після цього - зажадати в суді позбавлення ліцензії", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

"Воля" транслювала без дозволу Нацради 17 телеканалів, йдеться в результатах перевірки, в тому числі шість іноземних, що не адаптовані для мовлення в Україні (Ren-TV, "Російський екстрим", "НТВ Баскетбол", Fashion One, Outdoor Channel, My Zen TV).

Примітно, що з цими каналами у оператора вже виникали проблеми в інших містах - наприкінці минулого року компанія програла судовий розгляд щодо визнання їх трансляції законною.

Зараз "Воля" готова припинити їх мовлення, пише видання.

"Fashion One і Outdoor Channel вже внесені до списку адаптованих каналів, а від трансляції інших, зокрема Ren-TV, ми відмовилися", - говорить керівник відділу зі зв'язків з громадськістю компанії Ганна Міхаелян.

У Нацраді також вважають, що оператор не надає своїм абонентам в повному обсязі так звану універсальну програмну послугу (УПП) - обов'язковий доступ до всіх ефірних телеканалів.

Згідно з результатами перевірки, в аналогових пакетах "Воля" не транслює три телеканали ("Перший", ТЕТ і "Новий формат"), а в цифрових - десять ("Перший", ТРК "Ера", "Україна", ТЕТ, НЛО- ТБ, БТБ, Goldberry, "Вінтаж ТВ", "Ескулап ТБ" "Новий формат").

З претензією щодо трансляції УПУ в "Волі" не згодні.

"Справа в тому, що ми надаємо своїм абонентам одночасно доступ до аналогових і цифрових пакетів, - пояснює президент "Волі" Сергій Бойко.

"Ефірні аналогові канали ми показуємо в аналогових пакетах, а цифрові - в цифрових, так що у глядача є доступ до всієї УПП", - говорить він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: