"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новинський знайшов покупців на свою свиноферму

Четвер, 1 серпня 2013, 09:07

Структури колишніх власників гіпермаркетів "Караван" Андрія Гордієнко та Сергія Хріпкова купують свиноферму "Каліта" у "Смарт-холдингу" Вадима Новинського.

Про це пише "Комерсант-Україна", з посиланням на джерела.

Як повідомляється, колишні власники "Каравану" давно придивлялися до "Калити".

"Вже провели due diligence активу", - повідомив один зі співрозмовників.

Реклама:

"Очікується, що операція буде проходити в кілька етапів. Спочатку на одну структуру будуть оформлені корпоративні права на всі активи - зараз вони записані на безліч різних структур. А згодом ця структура поміняє власника", - сказало інше джерело.

За його словами, в рамках угоди також передбачається, що структури "Смарт-холдингу" спочатку намагатимуться викупити належні Києву 9,5% акцій "Калити". Точну суму угоди співрозмовники не уточнили, відзначивши, що "Калита" була оцінена в 15-20 млн доларів за 100% без урахування боргу.

Територіальна громада Києва вже оголосила про пошук оцінювача 9,5% акцій "Калити" для їх подальшого продажу. Таке оголошення було опубліковане в газеті "Хрещатик".

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов уточнив, що пакет "Калити" з 2011 року вносився до списку активів, які планується продати, пише видання.

"Але покупця на нього не було, тому активних дій з продажу місто не приймало", - додав він. Зараз же, за словами чиновника, з'явився потенційний покупець.

"У міста 9,53% акцій. Як міноритарний акціонер, ми не могли бути задоволені таким активом - дивіденди компанія не платила, навіть коли у неї був прибуток, вона всі доходи направляла на розвиток", - зазначив Пузанов.

За даними Асоціації свинарів України, в 2012 році агрокомбінат "Калита" займав сьоме місце серед найбільших виробників свинини в Україні з обсягом реалізації 10,9 тис тонн продукції в живій вазі. Виручка становила 179,35 млн гривень, збиток - 7,6 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!