НБУ встановив порядок виїмки документів у банку

Вівторок, 9 липня 2013, 15:34

Нацбанк встановив порядок виїмки оригіналів первинних банківських документів та розкриття банківської таємниці лише за рішенням слідчого або суду про тимчасовий доступ до майна і документів у встановленому порядку.

Про це йдеться в постанові Нацбанку № 194,передає УНІАН.

"Копії первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку та звітів можуть бути вилучені у банку тільки за рішенням відповідних органів, прийнятому в межах їх повноважень, передбачених законами України", - йдеться в постанові.

Згідно із постановою, виїмка оригіналів зазначених документів проводиться на підставі рішення слідчого або суду про тимчасовий доступ до майна і документів у порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України.

Реклама:

Як йдеться в постанові, банк зобов'язаний надати тимчасовий доступ до первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку та звітів, зазначених у виконанні, при цьому представник банку зобов'язаний ознайомитися з рішенням, а також отримати копію цього рішення, опис документів та копію протоколу про проведення виїмки документів.

Цією ж постановою Нацбанк вніс відповідні зміни до правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!