Агрохолдинг Косюка купив російську аграрну компанію

Вівторок, 9 липня 2013, 14:23

Один з найбільших виробників курячого м'яса і зерна в Україні аграрний холдинг "Миронівський хлібопродукт" розширив свій земельний банк за рахунок покупки російської компанії "Воронеж Агро Холдинг".

Про це пише Reuters.

Як повідомляється, Миронівський хлібопродукт, який купив 100% російської зернової компанії, не розкриває вартість угоди. Згідно з публікаціями в пресі, вартість активу становить близько 100 млн доларів.

"Дане придбання збільшує земельний банк Миронівського хлібопродукту на 40 тис гектарів (60% знаходяться у власності), ємність зберігання на 200 тис. квадратних метрів зерносховищ, а також парк сільськогосподарської техніки", - йдеться в повідомленні холдингу.

Реклама:

Як зазначається, холдинг, один з п'яти найбільших орендарів землі в Україні, в 2012 році зібрав 1,6 млн тонн зернових і олійних культур.

Миронівський хлібопродукт також володіє сховищем для насіння соняшнику на 200 тис квадратних метрів і зерносховищем ще на 200 тис квадратних метрів.

Засновник і голова правління Миронівський хлібопродукт Юрій Косюк, слова якого наводяться в повідомленні, сказав, що покупка російської компанії є кроком у реалізації стратегії географічної диверсифікації та розширення земельного банку.

"Наша середньострокова мета - це підвищення ефективності активів у Росії, що дозволить збільшити загальні фінансові результати компанії", - сказав Косюк, якому належать близько 66% акцій холдингу.

Нагадаємо, в березні 2013 року Миронівський хлібопродукт залучив 750 мільйонів доларів через розміщення семирічних євробондів з доходністю 8,25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: