"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: При черговому перерозподілі коштів Донецьк знову у пріоритеті

Вівторок, 9 липня 2013, 13:14

Кабмін виділив Донецькій області більше 4 мільйонів гривень додаткових коштів.

Про це заявив народний депутат від фракції "УДАР" Андрій Путілов.

За його словами, на засіданні бюджетного комітету було погоджено розпорядження Кабміну про перерозподіл деяких видатків держбюджету в сумі 43 мільйона гривень з метою забезпечення медикаментами дітей, хворих на ювенільний ревматоїдний артрит, та обладнанням для обстеження та лікування дітей з онкологічними та гематологічними захворюваннями закладів охорони здоров’я, маршрутизації викликів екстреної медичної допомоги "103" до центрів екстреної медичної допомоги.

Однак вирішення зазначених питань проводитиметься шляхом перерозподілу видатків державного бюджету, тобто комусь додадуть, а в когось і відберуть.

Реклама:

"Вже вкотре пріоритетною стає Донецька область", - каже Путілов.

Як зазначає нардеп, згідно з розпорядженням вона має отримати більше 4 млн гривень додаткових коштів, тоді як Херсонська втратить більше 700 тисяч.

"Але ж бюджет країни наповнюється усіма регіонами, тоді як розподіл коштів відбувається лише на користь кількох областей" - обурюється Путілов.

Ударівець зазначив, що як депутат-мажоритарник, чия область залишиться в мінусі у разі погодження цього документу, виступав проти, в чому знайшов підтримку і серед інших депутатів з різних округів, в тому числі і "регіоналів".

"Вони обурювалися, але все одно вимушені були голосувати "за". Ними командують, їх контролюють, вони не керуються потребами своїх виборців, а голосують за вказівкою згори",- заявив Путілов.

Також, депутат розповів, що в Донецькій області фінансувати пропонується лікарню по пересадці кісного мозку.

"Так, дійсно, в Донецьку гарна лікарня, - і головне потрібна, однак Херсонська обласна дитяча лікарня, яка не менш гарна і не менш потрібна, вже 3 роки не отримує жодного фінансування з держбюджету, включаючи медобладнання, медикаменти. Так само і Херсонський обласний онкодиспансер, де побудували сучасну будівлю, але ще з 2010 року люди чекають на обіцянку президента забезпечити спеціалізованим обладнанням на суму близько 110 млн гривень", - розповів нардеп.

"Проблеми бачать тільки в Донецькій області, в інших областях їх просто не помічають. Але ми повинні бачити і "чути" всю Україну. Ми повинні формувати видаткову частину бюджету так, щоб кожен регіон отримував фінансування в рівних можливостях" - підкреслив Путілов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!