Samsung Galaxy S4 розчарував інвесторів

Вівторок, 9 липня 2013, 09:30

Компанія Samsung, найбільший виробник споживчої електроніки, повідомила, що очікує зменшення прибутку та виручки, яке аналітики пов'язують з падінням продажів смартфонів.

Про це пише The New York Times.

Згідно із звітом компанії, з квітня по червень 2013 операційний прибуток Samsung збільшився на 47% - до 9,5 трильйона вон (8,3 мільярда доларів). Обсяг продажів теж виріс - на 16%, з 47,6 трлн  вон до 57 трлн вон. Незважаючи на позитивну динаміку, результати виявилися нижчими за очікування аналітиків.

"Невдачі компанії можна пояснити тим, що світовий ринок уже досить насичений дорогими смартфонами, тому попит на нові моделі скорочується. За оцінкою comScore, смартфон є у 58% американських покупців у віці від 18 років, що мають мобільник. Три роки тому таких було 20% . Крім Samsung, з такою ж проблемою стикаються й інші великі виробники, включаючи Apple, BlackBerry і HTC", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Як зазнчають у компаніі, S4 продавався швидше, ніж його попередник. За 60 днів Samsung вдалося реалізувати 20 мільйонів "трубок", тоді як S III для цього треба було 100 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!