Греція отримає 3 мільярди євро на реформи

Вівторок, 9 липня 2013, 08:49

Єврогрупа погодилася виділити 3 мільярди євро Греції, так як це дозволить запобігти банкрутству країни.

Про це пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, при цьому фінансова допомога виділяється за умови реалізації нових реформ.

У цьому місяці Греція отримає 2,5 млрд євро, а решту грошей будуть виділені тільки в жовтні. Цього часу прем'єр-міністру Антонісу Самарасу повинно вистачити, щоб почати нові економічні реформи і процес скорочення витрат.

Реклама:

Греція також може розраховувати на 2 млрд євро у вигляді прибутку Центрального банку від продажу облігацій, і ще 1,8 млрд євро виділить Міжнародний валютний фонд.

Уряди країн Європи продовжують допомагати Греції, не бажаючи того, щоб країна вийшла з єврозони, при цьому чиновники намагаються максимально скоротити розміри допомоги, так як платники податків незадоволені ситуацією.

Раніше "трійка" міжнародних кредиторів (ЄС, МВФ і ЄЦБ) і Греція погодили реформи, які дозволять скоротити витрати бюджету, пише видання.

Так, очікується, що бюджетний сектор буде відчутно скорочений, а вже до кінця поточного року 25 тис працівників перейдуть на тимчасові договори, а наступного року ці робочі місця будуть скорочені. Як мінімум половина з цього числа працівників повинна бути переведена на тимчасові договори до жовтня, а парламент повинен схвалити ці дії до 19 липня.

Крім цього, Греція повинна поліпшити податкове адміністрування і скоротити витрати на охорону здоров'я.

"Греція знаходиться на правильному шляху, але були затримки в деяких областях", - сказав міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле.

Глава Єврогрупи Йерун Дейсселблум у свою чергу заявив, що нове рішення дозволить уникнути фінансових проблем у Греції в майбутньому.

"Якщо буде дефіцит фінансування, то це трапиться в кінці 2014 року, що дасть нам достатньо часу, щоб впоратися з цим", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!