Соркін каже, що НБУ готовий до виробництва виборчих бюлетенiв

Понеділок, 8 липня 2013, 18:34

Нацбанк готовий виконувати державні замовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими спеціальними елементами захисту.

Про це заявив голова НБУ Ігор Соркін, йдеться у повідомленні регулятора.

"Ураховуючи, що підприємства Національного банку мають у своєму розпорядженні все необхідне обладнання та оснащені передовими технологіями, а також мають величезний досвід в організації виготовлення друкованої продукції, що повинна мати особливі технічні характеристики та високий ступінь захисту від підробки, ми з впевненістю констатуємо свою готовність виконувати держзамовлення на виробництво документів і бланків з будь-якими елементами захисту", - зазначив Соркін.

Крім того, він зауважив, що прийняття закону (щодо повернення держконтролю та виробництва державними підприємствами документів та бланків, які потребують використання спеціальних елементів захисту) також сприятиме виготовленню документів в умовах закінченого циклу виробництва.

Реклама:

"Метою прийняття закону є забезпечення контролю держави за виготовленням, ціноутворенням та обігом документів суворої звітності, що значно зменшить їх вартість і збільшить доходи до державного бюджету", - заявив голова НБУ.

Як повідомлялося, нещодавно Верховна рада передала контроль за виробництвом всiх документiв i бланкiв пiдприємствам Нацбанку, зокрема бюлетенiв для голосування на виборах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: