"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Зниження обсягів випуску сталі викликано календарним ефектом

Понеділок, 8 липня 2013, 17:38

Зниження обсягів випуску сталі в червні 2013 року було викликано календарним ефектом, так як середньоденний обсяг виробництва збільшився на 2% м/м.

Про це заявив старший аналітик Dragon Capital Денис Саква, коментуючи новину про те, що виробництво сталі в Україні скоротилося на 1% м/м до 2,7 млн тонн.

"На відміну від більшості компаній у секторі, Алчевський МК продовжив демонструвати гарні операційні показники - червневий обсяг випуску зріс на 12% р/р до 392 тис тонн (-1% м/м), а за підсумками першої половини 2013 року зростання становило 13% р/р до 2,2 млн тонн", - зазначив експерт.

За його словами, нещодавно введений в експлуатацію електросталеплавильний комплекс Інтерпайпу продовжував працювати практично на рівні встановленої потужності, зробивши 106 тис тонн сталі в червні (-1% м/м) і 0,6 млн тонн в першій половині 2013 року.

Реклама:

"Загальний обсяг випуску на підприємствах Метінвесту (включаючи Запоріжсталь) впав на 4,6% р/р до 1,3 млн тонн у червні і скоротився на 5,7% р/р до 8,1 млн тонн за підсумками першої половини 2013 року (49% загального обсягу виробництва в Україні)", - повідомив Саква.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: