"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft закриває сервіс для виходу в інтернет за допомогою TV

Понеділок, 8 липня 2013, 14:15

Корпорація Microsoft оголосила про закриття сервісу для виходу в інтернет за допомогою телевізора MSN TV, який був куплений компанією за 425 мільйонів доларів в 1997 році.

Про це йдеться в повідомленні на сайті сервісу, передає "Прайм".

"З моменту запуску сервісу мережа розвивалася вражаючими темпами, і зараз є багато нових способів для виходу в інтернет. Відповідно, ми прийняли важке рішення закрити сервіс MSN TV з 30 вересня 2013 року", - йдеться в повідомленні Microsoft.

Сервіс WebTV, пізніше перейменований в MSN TV, був створений в 1996 році. Він дозволяв за допомогою спеціальної приставки і телевізора, який використовувався в якості монітора, виходити в інтернет, переглядати сайти, читати електронну пошту.

Реклама:

Незважаючи на те, що Microsoft вирішила закрити MSN TV, варіант використання телевізора в якості точки доступу в інтернет і раніше є трендом серед виробників. Так звані Smart TV ("розумнішаємо" телевізори з можливістю виходу в інтернет) випускають, наприклад, LG, Samsung, Philips.

Виробники електроніки не відмовляються і від випуску спеціалізованих приставок для телевізорів. Наприклад, компанія Apple активно просуває свій цифровий мультимедійний програвач Apple TV. Він підключається до телевізора і відтворює контент з бібліотеки iTunes. Вбудована технологія AirPlay дозволяє передавати відео з ПК, смартфонів і планшетів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: