"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кожна десята гривня кредитів залізниць належить сину Януковича

Понеділок, 8 липня 2013, 13:54

ДП "Придніпровська залізниця" за результатами тендеру уклало низку угод на залучення однорічних кредитів на суму 164,08 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, "Експрес-Банк" і "Перший Український Міжнародний банк" Ріната Ахметова надали кредити у розмірі 50 млн гривень кожен під 19% і 18,5% відповідно.

"Райффайзен Банк Аваль" надав кредит у розмірі 34,08 млн гривень під 20,5% річних з заставою у розмірі 250% від суми кредиту.

Реклама:

На цей лот також подавав заявку банк "Фінанси і кредит" позафракційного нардепа Констянтина Жеваго, який пропонував кредит під 18,4% річних та 200% застави. Однак дешевшу заявку було відхилено через претензії до оформлення заявки та наявності усіх довідок.

"Всеукраїнський Банк Розвитку" надасть залізниці кредит у розмірі 30 млн гривень під 18,99% річних. Загалом цього року банк Януковича надав кредити регіональним залізницям на суму близько 576 млн грн. В 2012 році "ВБР" виграв тендери регіональних залізниць і інших державних і комунальних підприємств на кредити на загальну суму близько 515 млн гривень.

Згідно з даними "Вісника держзакупівель", у 2013 році регіональні залізниці взяли кредити на 5,34 млрд грн. Відтак кредити "Всеукраїнського банку розвитку" складають понад 19% від усіх цьогорічних кредитів регіональних залізниць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: