Ахметов і Новинський перерозподілили активи

Понеділок, 8 липня 2013, 12:13

Metinvest оголосила, що в рамках триваючої реструктуризації бізнесу, передбаченою угодою між СКМ і "Смарт", група СКМ передала Метінвесту 23,5% акцій 5 підприємств.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Метінвесту".

Згідно з повідомленням, ПАТ "Центральний гірничо-збагачувальний комбінат" ("Центральний ГЗК"), 15% акцій ПАТ "Північний гірничо-збагачувальний комбінат" ("Північний ГЗК"), 26% акцій ПАТ "Запоріжкокс" ("Запоріжкокс ") і 31,3% акцій ПАТ" Донецьккокс "(" Донецьккокс ").

Також, група "Смарт" передала Метінвесту 3,1% акцій ПАТ "Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат" ("Інгулецький ГЗК").

Реклама:

В результаті Метінвест консолідувала 99,5% статутного капіталу Центрального ГЗК, 78,3% статутного капіталу Північного ГЗК, 85,6% статутного капіталу Інгулецького ГЗК, 51,0% статутного капіталу Запоріжкоксу і 69,9% статутного капіталу Донецьккокса.

Як повідомляє прес-служба компанії, основна мета передачі акцій - це виконання умов угоди між Групами СКМ і "Смарт" з консолідації належних їм гірничо-металургійних активів, а також формування цільової структури Групи Метінвест і підвищення прозорості та ефективності бізнесу.

Як відомо, основними акціонерами Метінвесту є Група СКМ (71,25%) Ріната Ахметова і "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,75%), які беруть участь в управлінні Групою на партнерських засадах.

Нагадаємо, на проміжних виборах до Верховної ради в 224 окрузі в Севастополі переміг мільярдер Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: