Азаров знайшов на добудову "Охматдиту" лише 50 мільйонів

Понеділок, 8 липня 2013, 11:20

Кабмін розпорядився направити 2,137 мільярда гривень на програми розвитку, з яких всього лише 50 млн гривень виділено для "Охматдит".

Згідно з розпорядженням уряду № 472-р, опублікованому в "Урядовому кур'єрі", всі ці кошти будуть виділені на програми розвитку за рахунок зменшення фінансування держпрограми, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, в цілому уряд збільшив на 1,789 млрд гривень видатки за програмою "Державні капітальні видатки".

Згідно з документом Мінрегіону виділили 299,9 млн гривень, з яких, зокрема, 29,9 млн гривень буде спрямовано на реконструкцію систем водопостачання з впровадженням сучасних технологій води в Слов'янську і 40 млн гривень - на реконструкцію будівлі триповерхового лікувального корпусу держпідприємства "Міжнародний дитячий центр "Артек".

Реклама:

СБУ отримає 30 млн гривень для продовження будівництва житлового комплексу з соціальними об'єктами в Києві.

Як писала "Економічна правда", відповідне рішення ухвалив Кабінет міністрів на закритій частині засідання в середу 3 липня.

Кабмін також виділив 40 млн гривень Міністерству закордонних справ, з яких 30 млн. гривень буде направлено на фінансування заходів, пов'язаних з головуванням України в ОБСЄ, включаючи проведення в Києві засідання Ради міністрів ОБСЄ і 10 млн гривень - на забезпечення повноцінного функціонування закордонних дипломатичних установ, в тому числі завершення будівництва посольства України в Грузії, забезпечення безпеки дипломатичних установ.

Мінкультури отримає додатково 228,647 млн гривень, з яких, зокрема, на підготовку до святкування 200-річчя з дня народження Т.Г.Шевченка та 1025-річчя хрещення Київської Русі буде направлено 137,9 млн гривень, тоді як на купівлю україномовних книг - всього лише 10 млн гривень, розвиток української кінокультури - 40 млн гривень.

Крім того, за рахунок цих коштів Кабмін розпорядився покрити борги за підготовку Донецька до Євро-2012, виділивши Укрєвроінфрапроекту на ці цілі 18,634 млн гривень, а також надавши МВС 64 млн гривень на поточне утримання і погашення кредиторської заборгованості, що виникла при підготовці та проведенні Євро- 2012.

Уряд також виділив Міненерговугілля 20 тис гривень для введення в експлуатацію шахти № 10 "Нововолинська", Держкомтелерадіо - 201,7 млн гривень для трансляції сигналу держтелерадіокомпаній, в тому числі Нацтелекомпанії та обласних телерадіокомпаній.

Вищий господарський суд отримає 95,5 млн гривень для капремонту і будівництва адмінбудівель Вищого господарського та Вищого адмінсудів.

Серед облдержадміністрацій, найбільше коштів виділено Донецької облдержадміністрації (112,337 млн гривень), АРК (94,543 млн гривень), Рівненській (40,643 млн гривень). АРК, зокрема, виділили 27,8 млн гривень для реконструкції полігону твердих побутових відходів (ТПВ) і установки збору та утилізації біогазу полігону твердих побутових відходів в Алушті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: