Правоохоронцям вказали на зв'язок Присяжнюка та "Хліб Інвестбуду"

Субота, 6 липня 2013, 11:55

Депутат Ради Геннадій Москаль ("Батьківщина") просить Генпрокуратуру, МВС і СБУ перевірити причетність аграрного міністра Присяжнюка до діяльності компанії "Хліб Інвестбуд". 

Про це йдеться в тексті депутатського звернення, пише Forbes.

Згідно із повідомленням, у 2010 році власником 51% акцій "Хліб Інвестбуду" була кіпрська компанія Kalasar Limited Liability Company, а державі належало 49% акцій. На липень 2011 року 50% акцій Kalasar Limited Liability Company належало компанії Trade House Ukrainian Food Grain AG, яка зареєстрована в Швейцарії. 

У зверненні депутат зазначає, що згідно із інформацією швейцарської влади, Trade House Ukrainian Food Grain AG володіють по 50% дві юрособи - компанія Alsas і громадянин Угорщини Peter Pallag. 

Реклама:

За даними Москаля, Peter Pallag відомий в Україні та Угорщині як особистий адвокат Присяжнюка. Таким чином, на думку депутата, міністр аграрної політики і продовольства через довірену особу управляє і володіє компанією Trade House Ukrainian Food Grain AG. У 2012 році ця компанія виплатила дивіденди акціонерам у розмірі 7,2 млн доларів. 

Як відомо, товариство з обмеженою відповідальністю "Хліб Інвестбуд" було засновано в 2004 році Державною акціонерною компанією "Хліб України". У 2010/2011 маркетинговому році "Хліб Інвестбуд" входив до трійки найбільших зернотрейдерів України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: