Через події у Єгипті ринок нафти перебуває в напрузі

Субота, 6 липня 2013, 10:52

Перший тиждень липня пройшов на світовому ринку нафти під знаком загострення геополітичних ризиків.

Дані щодо запасів нафти в США, які вийшли в середині тижня, підтримали ринок, але в цілому економічні фактори виявилися в тіні єгипетських подій, передають "Вести экономика".

Саме нестабільна обстановка в Єгипті призвела до різкого зростання волатильності в цінах на "чорне золото" і дозволила котируванням нафти показати випереджальну динаміку в порівнянні з фондовими ринками.

Котирування нафти марки Brent з постачанням у вересні, відкрившись в понеділок, 1 липня, на рівні 102 долари за барель, до кінця тижня перевищили позначку 106 доларів за барель.

Реклама:

Ціни на нафту марки WTI з поставкою в серпні за цей же час зросли з 96 доларів до 102 доларів за барель.Таким чином, всього за кілька днів ринок нафти відіграв ті втрати, які були понесені після виступу Бена Бернанке в середині червня.

19 червня глава ФРС заявив, що програма купівлі активів незабаром може бути скорочена в обсягах.Один з основних факторів, який турбує ринок нафти, - це ризики порушення стабільного функціонування Суецького каналу.

Так, слідом за новинами від державного видання Аль-Ахрам про оголошення надзвичайного стану в провінціях Суец і Південний Синай котирування нафти марки Brent з поставкою в серпні підскочили до позначки в 107,34 долара за барель.

У цілому Єгипет, що став одним із символів Арабської весни, як і раніше залишається в глибокій політичній кризі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: