S&P знизило прогноз щодо рейтингу Португалії

П'ятниця, 5 липня 2013, 20:44

Рейтингове агентство Standard & Poor's знизило прогноз по кредитному рейтингу Португалії з "нейтрального" до "негативного".

Про це пишуть "Вести економіка".

Аналітики S&P, зокрема, зазначили, що "зростаюча політична невизначеність в Португалії може перешкодити успішному розміщенню держоблігацій країни в найближчій перспективі".

Крім того, в агентстві досить скептично оцінюють шанси Португалії на вихід з програми фінансової допомоги в липні 2014 року, про який заявляла влада країни.

Реклама:

Розкол у парламенті і відставка низки ключових міністрів поставили уряд Португалії на межу колапсу. Основна причина розбіжностей у правлячих колах - суперечки навколо доцільності продовження політики "скорочення витрат".

Економіка Португалії перебуває в рецесії, в країні зростає безробіття. На цьому фоні в кінці червня пройшли масові демонстрації протесту проти подальших заходів по "бюджетної економії".

Наступну за цим урядовий криза призвела до різкого зростання процентних ставок за держоблігаціями Португалії, ще більше ускладнивши фінансове становище країни.

На цьому тлі рішення з боку агентства S&P виглядає цілком закономірним.

Пониження прогнозу по рейтингу до "негативного" означає, що в подальшому може бути знижений кредитний рейтинг. Поки що довгостроковий суверенний рейтинг Португалії з оцінкою S & P знаходиться на рівні "BB".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: