"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

S&P підтвердив рейтинг Криму

П'ятниця, 5 липня 2013, 10:40

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Криму на рівні B і довгостроковий рейтинг за національною шкалою uaA-.

Про це йдеться в повідомленні агентства, передають "Українські новини".

Прогноз за рейтингами - негативний.

Рейтинг Криму відображає думку агентства про низький рівень боргу і консервативну боргову політику, що проводиться республікою, а також про високі фінансові показники, як за останні роки, так і в найближчі 24 місяці, згідно із очікуваннями.

Реклама:

S&P негативно оцінює той факт, що республіка має дуже низький рівень передбачуваності доходів та фінансової гнучкості щодо доходів і видатків бюджету.

"Крим в значній мірі залежить від міжбюджетних перерахувань та акцизних платежів у структурі доходів, а також має суттєві потреби у видатках в умовах волатильної і недофінансованої української системи міжбюджетних відносин", - йдеться в повідомленні.

Негативний прогноз відображає негативний прогноз по суверенних рейтингах України (В /негативний/ В), при цьому агентство перегляне прогноз за рейтингами Криму у разі аналогічної дії відносно суверенного рейтингу.

Як повідомлялося, агентство Standard&Poor's допускає зниження рейтингів України.

Як відомо, S&P прогнозує, що зростання ВВП України становитиме 1% в 2013 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: