"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Клименка вже готові до використання векселів

П'ятниця, 5 липня 2013, 10:15

Міністерство доходів і зборів України готове до адміністрування відшкодування податку на додану вартість шляхом оформлення казначейських фінансових векселів.

Про це йдеться у повідомленні міністерства.

У відомстві повідомили, що запровадження фінансових казначейських векселів, з одного боку, дозволить спростити і прискорити процедуру відшкодування ПДВ для платників податків, з іншого - допоможе частково зняти навантаження з бюджету.

"У зв’язку із запровадженням інструменту фінансових казначейських векселів Міністерство доходів і зборів не тільки не знизить контроль за чистотою декларування, а й посилить роботу щодо попередження формування фіктивного податкового кредиту задля відшкодування ПДВ", - заявив глава Міндоходів Олександр Клименко.

Реклама:

Фахівці відомства вважають, що отримання платниками податку бюджетного відшкодування шляхом видачі векселів базується на принципі добровільності, тобто самі платники зможуть визначати в якій формі отримувати бюджетне відшкодування: грошима чи векселями.

"Така можливість не поширюватиметься на автоматичне бюджетне відшкодування, яке проводитиметься як і зараз лише грошовими коштами", - зазначили у міністерстві.

Як повідомлялося, 4 липня 2013 року Верховна рада проголосувала за основу та в цілому за проект закону щодо оформлення боргів у 2013 році фінансовими казначейськими векселями.

Векселі планується випускати на строк до п'яти років, але погасити їх можна буде раніше - в рахунок оплати податкових зобов'язань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: