Парламент схвалив утилізаційний податок на транспортні засоби

Четвер, 4 липня 2013, 21:00

Парламент схвалив зміни до Податкового кодексу щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

За проект закону №0975 проголосувало 235 депутатів.

Законопроектом передбачається розширити базу оподаткування екологічного податку, передбачивши справляння цього податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів категорій M та N (легкові, вантажні, вантажопасажирські автомобілі, автобуси та спеціальні транспортні засоби).

"Розмір екологічного податку, що підлягатиме сплаті з конкретного транспортного засобу, обчислюється виходячи зі ставок і коефіцієнтів для кожного виду транспортного засобу, об’єму двигуна, року випуску, маси та інших характеристик", - сказано у пояснювальній записці до документу.

Реклама:

Також 233 депутати підтримали проект закону №0936 про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів.

У пояснювальній записці до цього документу сказано, що документом пропонується встановити:

- критерії визнання транспортних засобів такими, що підлягають зняттю з експлуатації та передачі на утилізацію;

- порядок утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів через систему пунктів прийому та пунктів розбирання знятих з експлуатації транспортних засобів;

- порядок реєстрації та вимоги до осіб, які займаються виробництвом (виготовленням) транспортних засобів і беруть на себе зобов’язання забезпечити утилізацію вироблених (виготовлених) ними транспортних засобів після зняття їх з експлуатації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: