Рада зобов’язала власників ЗМІ відкривати акціонерів

Четвер, 4 липня 2013, 16:36

Парламент підтримав законопроект щодо забезпечення прозорості відносин власності стосовно засобів масової інформації.

Відповідний законопроект підтримали 322 депутати.

Документ вносить зміни до законів України "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про інформаційні агентства", "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", "Про телебачення і радіомовлення".

Проектом, зокрема, дається визначення поняттю "пов’язані особи" в інформаційній сфері; передбачено подання засновником (співзасновниками), які мають на меті отримати свідоцтво про державну реєстрацію друкованого ЗМІ відомостей про засновника (співзасновників) видання та пов’язаних осіб.

Реклама:

Серед підстав відмови в державній реєстрації друкованого ЗМІ документ передбачає порушення засновником (співзасновниками) вимог статті 10 закону "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні" стосовно гарантій від монополізації друкованих засобів масової інформації.

Також юридичні особи, які матимуть на меті отримати (переоформити) ліцензію на мовлення мають подавати відомості про засновника (співзасновників), власника (співвласників) телерадіоорганізації та пов’язаних осіб і відомості про розподіл часток статутного капіталу, для акціонерного товариства - список акціонерів, які володіють пакетами акцій у розмірі понад 5%.

Закон також вводить необхідність подання ліцензіатом до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення заяви протягом 10 робочих днів про переоформлення ліцензії на мовлення або додатків до неї у зв’язку із зміною організаційно-правової форми, умов діяльності ліцензіата чи складу його засновників (власників).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: