Популярність юаня зросла за два роки в 10 разів

Четвер, 4 липня 2013, 14:42

Число світових банків, що пропонують своїм клієнтам транзакції в юанях, за останні два роки різко зросла: з 900 в середині 2011 року до більш ніж десяти тисяч до липня 2013-го.

Про це заявив член правління Центробанку Німеччини Йоахім Нагель, передає "Лента.ру".

Як вказав банкір, в 2010-2012 роках використання юаня в зовнішньоторговельних операціях Китаю зросла майже з нульового рівня до 12%.

У той же час на міжнародному рівні використання юаня (близько 0,69% від усіх угод) не відображає наростаюче значення економіки Китаю.

Реклама:

За словами Нагеля, юань має високий потенціал в якості можливої ​​світової резервної валюти. Китай активно просуває свою валюту на міжнародному ринку з 2009 року, проте вже зараз на неї існує достатньо високий попит.

Так, дослідження серед керуючих резервами показало, що 37% з них в найближчі п'ять-десять років планують інвестувати в юань. 14% опитаних менеджерів уже вклалися в китайську валюту.

Влада Китаю, зі свого боку, ніколи не заперечувала, що має намір підвищити значимість юаня у світовій фінансовій системі, однак на початку 2013 року визнали, що в найближчі десять років домінуючою валютою залишатиметься американський долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: