Металурги США просять ввести антидемпінгові мита на українські труби

Четвер, 4 липня 2013, 12:55

Американські металурги просять Комісію США з міжнародної торгівлі ввести антидемпінгові мита на продукцію виробників труб з України, а також восьми інших країн.

Про це пише "УНІАН" з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, американські виробники сталевих труб, серед яких сталевий гігант US Steel Corp, подали до Комісії петицію, в якій просять розслідувати імпорт деяких категорій труб, що використовуються в основному в нафтовій і газовій промисловості, з України, Індії, Філіппін, Саудівської Аравії, Південної Кореї, Тайваню, Таїланду, Туреччини, В'єтнаму.

"Незалежно від того, пройдуть заходи чи ні, це дуже швидко вплине на ринок, оскільки люди сильно занепокоєні, і, ймовірно, вони не будуть імпортувати матеріал з цих дев'яти країн з наступного місяця", - цитує Reuters трейдера сталі з США.

Реклама:

Імпортери в свою чергу розкритикували клопотання, подане до Комісії з міжнародної торгівлі.

"Ми вважаємо, що ця масова заявка є надмірною і необгрунтованою, вона буде заважати ринку нафтогазового буріння", - наводиться цитата Американського інституту міжнародної торгівлі сталлю, що представляє імпортерів і експортерів сталі.

За п'ять місяців 2013 українські виробники, за даними Держстату, скоротили виробництво сталевих труб та профілів в порівнянні з аналогічним періодом 2012 року на 24,2% до 788 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: