Світовий банк виділить сотні мільйонів на ЖКГ в Україні

Четвер, 4 липня 2013, 12:02

Світовий банк виділить 600 мільйонів доларів на реалізацію двох нових проектів у сфері житлово-комунального господарства, спрямованих на модернізацію та підвищення енергоефективності сфери ЖКГ.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра Олександра Вілкула, передає "УНІАН".

Згідно з повідомленням, відповідна домовленість досягнута за результатами зустрічі віце-прем'єра з керівництвом Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови.

Перший проект передбачає в 2015-2020 роках проведення модернізації 10 комунальних підприємств централізованого теплопостачання у Вінниці, Донецьку, Івано-Франківську, Кам'янець-Подільському, Хмельницькому, Кривому Розі, Миколаєві, Харкові, Дніпропетровську та Херсоні.

Реклама:

Прес-служба зазначила, що даний проект є частиною держпрограми, спрямованої на зменшення споживання природного газу шляхом його заміщення альтернативними видами палива та модернізації комунальних підприємств.

Другий проект буде направлений на модернізацію систем водопостачання та водовідведення у Коломиї, Житомирі, Краматорську, Донецьку, Кіровограді, Тернополі, Харкові та Києві. А також на впровадження у Харкові пілотного проекту в сфері поводження з твердими побутовими відходами.

У прес-релізі також повідомляється, що в Україні реалізується більше 230 проектів з енергоефективності, в тому числі і за підтримки міжнародних фінансових організацій, таких як Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!