S&P підвищило рейтинг Кіпру з дефолту до "ССС +"

Четвер, 4 липня 2013, 11:31

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's підвищило суверенний кредитний рейтинг Кіпру в іноземній валюті до "ССС +" з "SD".

Про це йдеться в повідомленні агентства, пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, ці дії пов'язані із завершенням процесу обміну облігацій.

Мінфін Кіпру минулого тижня повідомив, що державні облігації з терміном погашення з 2013 року по I квартал 2016 будуть замінені на п'ять випусків нових довгострокових облігацій.

Реклама:

Процес обміну було завершено 1 липня. Термін погашення облігацій становив від 6 до 10 років, а ставка купона 4,75-6%.

У результаті рейтинг облігацій Кіпру був знижений міжнародними рейтинговими агентствами S&P, Ratings Services і Fitch до рівня "SD" (вибірковий дефолт) і "RD" (обмежений дефолт) відповідно, а в Moody's Investors Service відзначили, що обмін державних облігацій Кіпру на папери з більш тривалим терміном погашення є дефолтом.

Фактично, вибірковий або обмежений дефолт означає, що емітент змушений обміняти проблемний борг, але буде продовжувати виконувати свої інші зобов'язання.

У S&P додали, що, незважаючи на всі фінансові маневри, економічні перспективи Кіпру залишаються сумнівними.

У заяві наголошується, що відкриття родовищ природного газу є хорошою перспективою для зростання в майбутньому, але зажадає переорієнтації економічної бази.

Проте, очікуване скорочення бюджетних витрат призведе до значного скорочення робочих місць у бюджетній сфері та секторі фінансових послуг, а також у сфері нерухомості і туризму. На частку цих галузей припадає понад 50% ВВП Кіпру.

За прогнозом S P економіка скоротиться на 20% у період між 2013-2016 роки. Прогноз по рейтингу стабільний.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: