Світовий банк зарахував Росію до багатих країн

Четвер, 4 липня 2013, 11:12

Світовий банк у рамках щорічного перегляду рейтингів перемістив Росію з категорії країн з рівнем валового доходу на душу населення "вище середнього" в категорію держав з високим рівнем доходів.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі Світового банку, передає "Лента.ру".

Як повідомляється, Світовий банк поділяє всі країни на чотири категорії (крім двох згадуваних, це держави з низьким доходом і з доходом нижче середнього).

У категорію найбідніших країн потрапляють ті, в яких на душу населення припадає менше 1035 доларів валового національного доходу, в наступну - з доходом в 1036-4085 доларів на людину, в третю - з доходом в 4086-12615 доларів і, нарешті, в останню - з доходом вище 12616 доларів.

Реклама:

Разом з Росією в категорію багатих країн потрапили Антигуа і Барбуда, Чилі, Латвія, Литва і Уругвай. Ще кілька країн (у тому числі Ірак, Беліз і Албанія) опинилися в категорії держав з доходами вище середнього. Пониження зафіксовано тільки по двох країнах: за Мавританії і по Південному Судану.

Перше місце в рейтингу найбагатших країн за рівнем валового доходу на душу населення посідає Монако, до п'ятірки входять також Ліхтенштейн, Бермудські острови, Норвегія і Швейцарія.

США в рейтингу Світового банку займають 18 місце з показником в 50,1 тисячі доларів. Росія, чий дохід на душу населення був оцінений в 12,7 тисячі доларів, знаходиться на 72 місці, між Хорватією та Польщею.

Серед країн, що раніше входили до складу СРСР, Росія поступається тільки Естонії (15,8 тисячі доларів), Латвії (14,2 тисячі доларів), Литві (13,9 тисячі доларів). Казахстан знаходиться на 89 місці з показником в 9,7 тисячі доларів, Україна - на 136-му з 3,5 тисячі доларів на людину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!