Moody's знизило рейтинги іспанських банків

Четвер, 4 липня 2013, 09:34

Рейтингове агентство Moody "s знизило рейтинги трьох проблемних іспанських банків, які були націоналізовані владою - Bankia, Catalunya Banc і NovaCaixaGalicia.

Про це повідомили в Moody "s, передають" Весті.економіка ".

У Moody "s відзначили, що якість банківських портфелів даних банків залишається "дуже слабкою".

Крім того, аналітики агентства заявили, що перед компаніями стоять серйозні труднощі у вирішенні таких завдань, як збільшення рентабельності, зниження боргового навантаження, скорочення витрат.

Реклама:

Кредитна оцінка Bankia була знижена на два ступені з "Ba2" до "B1". Рейтинг Catalunya Banc і NovaCaixaGalicia знизився з "B1" до "B3". У Moody "s зберегли "негативний" прогноз по рейтингу по всіх трьом компаніям, зазначивши, що "подальше погіршення якості портфелів банків виглядає дуже ймовірним".

Bankia, Catalunya Banc, NovaCaixaGalicia, а також Banco de Valencia були націоналізовані в 2012 році на тлі загострення проблем у фінансовому секторі Іспанії.

Влада ЄС схвалили виділення 100 млрд євро для надання допомоги іспанським банкам. Іспанія вже використала 41,3 млрд доларів з цієї суми.

В іспанському уряді заявили, що сподіваються продати держпакети акцій в Catalunya Banc і NovaCaixaGalicia до кінця 2016 року.

Однак рішення Moody "s показує, що в умовах подальшого погіршення фінансових показників проблемних банків повернути їх в приватний сектор владі буде непросто.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!