У Фонді держмайна очiкують здешевлення послуг оцiнки нерухомостi

Середа, 31 липня 2013, 20:29

Новий порядок оцiнки нерухомостi для цiлей оподаткування, який набуває чинностi з 1 серпня, зумовить здешевлення цих послуг у 1,5 разу.

Про це йдеться у повідомленні ФДМУ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Послуги оцiнки в середньому коштуватимуть вiд 400 до 600 грн, що в 1,5 разу нижче, нiж сьогоднi. Крiм того буде значно скорочено термiни пiдготовки звiту про оцiнку: послуга надаватиметься вiд одного до трьох днiв, що в кiлька разiв швидше, нiж сьогоднi", - йдеться в повiдомленнi фонду.

Вiдомство додає, що кiлькiсть суб'єктiв оцiночної дiяльностi, якi буде внесено до Державного реєстру оцiнювачiв та суб'єктiв оцiночної дiяльностi, до вересня збiльшиться у 2,2-2,5 разу i становитиме близько 350-400 суб'єктiв.

Реклама:

"У перiод з 1 серпня 2013 року по 1 вересня 2013 року до Державного реєстру оцiнювачiв i суб'єктiв оцiночної дiяльностi буде внесено близько 350-400 суб'єктiв оцiночної дiяльностi, що цiлком забезпечить потреби ринку оцiночних послуг та їх якiсть", - повiдомив ФДМ.

Наразi, за даними ФДМ, до держреєстру внесено 161 оцiнювача. Iспити на керiвника суб'єкта оцiночної дiяльностi склали 285 керiвникiв, а базовий курс навчання пройшли й успiшно склали квалiфiкацiйний iспит 469 особи.

При цьому фонд вiдзначає зростання кiлькостi охочих пройти базовий курс навчання з оцiнки до понад 500 осiб.

ФДМ також повiдомляє, що станом на 31 липня цього року вiн уклав договори з вiсьмома навчальними закладами про спiвробiтництво з професiйної пiдготовки оцiнювачiв, зокрема й за спецiалiзацiєю "Оцiнка для цiлей оподаткування та нарахування i сплати iнших обов'язкових платежiв, якi стягуються вiдповiдно до законодавства".

Крiм того, фонд зареєстрував 95 суб'єктiв оцiночної дiяльностi, якi мають право здiйснювати оцiнку для цiлей оподаткування та нарахування i сплати iнших обов'язкових платежiв, якi стягуються вiдповiдно до законодавства, та забезпечив внесення цiєї iнформацiї до Держреєстру.

ФДМ також наголошує, що єдина база звiтiв про оцiнку повнiстю технiчно готова, й усi нотарiуси мають право доступу до неї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: