На ринку лізингових послуг з'явилися агресивні гравці

Середа, 31 липня 2013, 14:12

У I півріччі 2013 року лідерами з нарощування бізнесу на лізинговому ринку стали компанії, які або працюють з великими клієнтами, або компанії, які зробили ставку на екстенсивні способи розвитку бізнесу.

Двадцятка найбільших гравців ринку лізингу за останні 12 місяців збільшила свій портфель всього на 7,6% - до 1 липня 2013 року він досяг 13,78 млрд гривень, пише "Комерсант-Україна".

При цьому в кінці III кварталу 2012 року право надавати ці послуги було у 235 юридичних осіб та у 94 фінансових компаній.

За даними Української асоціації лізингодавців, в I півріччі 2013 року 20 її членів уклали нових договорів на 3,7 млрд гривень.

Реклама:

Лідерами приросту стали "ОТП Лізинг" (+1,02 млрд гривень) та Український лізинговий фонд (+1,01 млрд гривень), афілійований з російською "ВЕБ-лізинг".

Приріст Українського лізингового фонду, який запрацював у 2012 році, відбувся за рахунок пошуку нових клієнтів.

"Зростання портфеля забезпечений великою кількістю укладених договорів лізингу - понад 800. В основному це фінансування легкового та вантажного транспорту", - говорить директор Українського лізингового фонду Кшиштоф Флорчак.

Фактично зараз у ринку є два шляхи розвитку: за рахунок його концентрації і за допомогою розширення. Не виключають можливості покупки портфелів в Українському лізинговому фонді.

"Ми завжди готові розглянути варіанти. Важливо розуміти, якої якості портфель і які зобов'язання за ним стоять", - зазначає Кшиштоф Флорчак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: