Арбузов очікує швидкого відновлення співпраці з МВФ

Середа, 31 липня 2013, 10:01

В уряді не втрачають віри в можливість знову отримувати кредитну підтримку з боку Міжнародного валютного фонду.

Про це пише "Комерсант-Україна".

"Мова йде про нову програму, що передбачає кредит в обсязі близько 15 млрд доларів. Хоча з цього питання йдуть дискусії. Восени чекаємо прибуття місії, яка все вирішить. Зараз допрацьовуємо питання, які важливі для МВФ, і я вважаю, що восени ми повинні підписати довгоочікувану угоду ", - процитувало агентство "Укрінформ" першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

За його словами, сторони намагаються знайти компроміс з обговорюваних питань.

Реклама:

"Працюємо плідно, тому що в дискусіях народжується істина", - уточнив чиновник.

Нагадаємо, ще 25 липня заступник керівника департаменту зовнішніх зв'язків МВФ Вільям Мюррей натякнув, що фонд може прийняти рішення про відновлення програми співробітництва з Україною в листопаді, після того як їх місія оцінить поточну економічну ситуацію і визначить прогнози за підсумками року.

"Поки у нас з квітня не було глибоких дискусій щодо деталей програми співпраці", - сказав Мюррей.

Як пише видання, у фонді уточнили основну мету місії: Україна візьме участь у постпрограммном моніторингу (ППМ), оскільки 27 грудня 2012 завершилася програма stand-by обсягом 15,2 млрд доларів (729% квоти), і непогашені кредити фонду (8 млрд доларів; 383,8% квоти) перевищують поріг у 200% квоти, за яким зазвичай ініціюється ППМ.

Перший ППМ проводитиметься в поєднанні з консультаціями за статтею IV МВФ. Нарада виконавчої ради відбудеться в грудні. Останній раз місія фонду, яку в червні очолив Микола Георгієв, приїжджала до Києва на початку літа з ознайомчим візитом, йдеться у повідомленні.

При цьому експерти не поділяють оптимізму Арбузова, вважаючи, що МВФ не погодиться на відкриття нової кредитної лінії без виконання Києвом ключових умов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!